10 juni 2005: poetsen!

Tijdens de maidentrip heb ik enige tijd besteed aan schoonmaak. Ik ben maar eens begonnen met het dak van de kajuit. En zoals vrijwel de hele boot zit hier, zeker bij de dakrailing veel, erg veel vuil, wier en grijzige aanslag. Dat belooft nog wat want een vlugge inspectie leert dat eigenlijk voor de hele boot hetzelfde geldt. Daags erna snel wat bootshampoo en schoonmaaksponzen gehaald om de hele boot te kunnen schoonmaken. Ook van binnen is een schoonmaakbeurt op zijn plaats. Al de keukenspullen gaan mee naar huis voor een inspectie.

Verder moet ik de elektra goed bekijken want de accuschakelaar kan er af, deze is niet meer aangesloten! Alles loopt via een Mastervolt acculader en rechtstreeks via de dynamo? Ook de werf snapte het niet direct. Maar eens een keer goed alle draadjes volgen. Maar dat doen we later want eigenlijk werkt alles wel. Nou ja: een tegenvallertje: de koelkast doet het niet, op het branden van het lampje in de 12v schakelaar na. De koelribben in de koelkast worden nauwelijks voelbaar koud en op gas werkt de ontsteking wel maar slaat de koelkast niet echt aan. Mhhh….. wordt vervolgd!

(nagekomen info: inmiddels is duidelijk: die koelkast doet het echt wel! Geduld is alleen een schone zaak enne: op 12v en 220v is de werking wat traag…..en zeker op 12v trek je in no time je accu leeg, maar dat is bekend bij drieweg koelkasten)

 

IMG_4475

Ook blijkt de navigatieverlichting kuren te hebben: de rood/groene verlichting doet het eerst niet maar later gelukkig wel. Het toplicht in het mastje weigert echter dienst. Eerstvolgende keer maar eens een multimeter mee om uit te zoeken waar het fout gaat, want een vlugge inspectie van het lampje laat zien dat dat er wel goed uit ziet. Zou ook te makkelijk zijn…….

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.