16 juni 2005: mijn eerste klusavond

Mijn eerste klusavond. Komende tijd (jaren) proberen om iedere week minimaal 1 avond per week te gaan klussen. Nou ja, klussen: de eerste klusavond vooral tijd besteed aan het schoonmaken deze avond. Begonnen met het uitsoppen van de keukenkastjes, koelkast, fornuis en wanden bij de keuken. Meteen de toilet maar even gedaan. Behoorlijk smerig allemaal. Daarna alle kastjes ingeruimd. Verder de vetpot bij de schroefas wat beter bekeken en meteen maar gevuld met vet want hij bleek volledig leeg. Gelukkig heb ik een monstervoorraad vet gekocht: een flinke emmer: flink goedkoper dan kleine potjes en ik heb in het motorruim toch voldoende plek. Bij het vullen is een beetje vet knoeien onvermijdelijk maar ach…..ik heb ook doekjes aan boord. En omdat ik toch de motorluiken op had staan heb ik direct maar even een paar bilgematjes erin gelegd: bij vertrek bleek namelijk een van de verstuivers boven de cilinders te lekken. Niets ergs: een van de boutjes zat los en diende aangedraaid te worden; maar enige diesellekkage was wel het gevolg.

 

Tenslotte het toplicht in het mastje nagemeten en ik vermoed dat de stekker of de bedrading in het mastje een breuk heeft, want de uitgang bij het mastjes geeft 11,8 v door, niet veel maar genoeg om een lampje aan te laten gaan lijkt mij.

 

De koelkast trouwens op gas getest. Deze blijkt niet stuk wat ik vermoedde maar doet het gewoon!! Ik weet ook al waarom hij het niet deed: ik heb er een gaskraan (afsluiter) tussen laten plaatsen dus de leiding zat nog vol met gewone lucht: in tegenstelling tot voorgaande keer sloeg hij namelijk vrij snel aan: doordat het rustig was in de haven hoorde ik het gas zelfs aanploffen! . Maar de capaciteit van de koeling houdt niet over dus een oude truc uitgehaald: het deurtje van het vriesvak er uit gehaald. Misschien dat het scheelt want na het varen is een koude Leffe Blond wel heel erg lekker……

IMG_4918

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.