2 en 3 juli 2005: eerste vaarweekend

start 2458        eind: 2466

Gevaren van vrijdagavond 20.00 uur – zondagmiddag 14.30 uur.

genieten van bier, wijn, kaas en uitzicht...
genieten van bier, wijn, kaas en uitzicht…

 

Ons eerste echte vaarweekend! Vrijdag na het eten de inmiddels ingepakte spullen in de auto geladen en kinders en hond ingepakt. Na het inpakken van alle spullen in de boot (leve de bagagekarretjes) en het opstarten van de motor (de middelste zoon heeft een nieuw commando: Papa, START de moto!) varen we een klein stukje het Zwarte water op en gaan de eerste kolk in aan stuurboord. Het plekje wat ik in gedachten had is helaas bezet…..Maar een ander hoekje heeft nog plek.

Helaas weinig ruimte om de hond uit te laten. Het duurt even voor we de kinderen zover hebben dat ze gaan slapen. De oudste 2 keten in hun eigen achterkajuit nog behoorlijk lang door en de jongste vind het gekeet leuk om naar te luisteren. En ’s nachts om 03.00 uur is de hele meute wederom wakker. Het duurt een uurtje voor ze weer de slaap vatten: het is duidelijk nog even wennen.

Zaterdag varen we naar Zwartsluis en van daaruit naar het Ganzendiep en bij het monument is eindelijk plaats voor ons. Ook daar weinig ruimte voor de hond maar al flink meer dan gisteren.

 

IMG_4677
aangelegd.
IMG_4674
poetsen voor matrozen deel 1
IMG_4673
Poetsen voor matrozen, deel 2

In Zwartsluis klemt de middelste zich flink aan de voorramen: ze gaan naar boven open en hij haalt de uithalers eraf waarna een raam naar beneden dondert…op zijn vingers. Gelukkig geen permanente schade maar wat schrammetjes. De ramen daar blijft hij van af zegt hij vol overtuiging nadat de pleisters zijn geplaatst en het troostwerk is gedaan. Het uitlaten van hond is een operatie op zich:  onze hond is redelijk oud en zeker niet soepel van lijf en leden (want: luie buldog) en het van boord hijsen van een 30 kg zwaar tegenstribbelende en bange hond is geen pretje en levert de nodige schrammen op armen op alsmede een behoorlijk gestresste hond. Mooie naaiklus: een tuig maken waarmee we de hond uit de boot kunnen tillen door een handvat.

 

Zondag terug gevaren met een tussenstop in Hasselt (weinig te beleven op zondag rond 12.00 uur!). We wandelen nog even door een mooi parkje heen. Om 14.30 zijn we terug: laat genoeg voor de kinders: varen is erg spannend en ze willen toch hun energie kwijt.

Conclusie: het was erg lekker (het gevoel dat je een week weg bent geweest) maar de boot behoeft nog wel wat aanpassingen: extra en donkerder gordijnen. Verder is de slaapplek van onze jongste (babybedje in stuurhut) niet ideaal. En we moeten op zoek naar aanlegplaatsen met meer mogelijkheden om de hond uit te laten en ook de kinders te laten spelen, want na een uurtje of 2-3 varen moeten ze echt even spelen / rennen / ravotten / uitrazen! De waterkaart maar eens goed scannen voor aanlegplaatsen met die voorwaarden.

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.