11 juli 2005: Doerakitis

Helaas vorige week geen klusavond kunnen houden. Nu aan de gang geweest om de rest van de boot schoon te maken. Veel, heel veel groene aanslag verwijderd van de opbouw, railing, en loopdek. Alleen voordek moet nog gebeuren. Tijdens schrobben kom ik toch wel heel erg veel slechte plekken in de verf tegen: de beruchte doerakitis. Ik zit er toch wel heel sterk aan te denken om de hele hap maar kaal te gaan halen, want nu schilderen zou betekenen dat ik volgend jaar waarschijnlijk al weer op veel plaatsen loszittende lagen zal krijgen.

Doerakitis
Doerakitis

Tegenvaller? Ach, ik doe het liever ineens goed. Nu nog kijken of ik een één of tweecomponenten laag ga aanbrengen. Daar ga ik maar eens mijn favoriete forum voor raadplegen. Verder de watertank geïnspecteerd: deze kun je openmaken omdat er een inspectieluik in zit. Deze ziet er eigenlijk van binnen best nog wel goed uit. Ga ik voorlopig niets aan doen, behalve het peilglas: dat ziet nogal groen en moet ik dus nog een keer gaan vervangen: als het winter is en de tank leeg is kan ik die mooi vervangen. Ook is de vloerisolatie van de vloerplaat boven de watertank vrijwel geheel vergaan: het schuim is tot stof vergaan. Ik ga sowieso de hele isolatie van het motordeel vervangen dus voor nu laat ik het zitten. Dat is een mooie winterklus, als ik de vloerluiken ga lakken.

Watertank met inspectieluik. De zwarte plaatjes zijn ontdreuningsplaatjes.
Watertank met inspectieluik. De zwarte plaatjes zijn ontdreuningsplaatjes.

 

Tussendoor ben ik bezig geweest om het mastje thuis helemaal kaal te halen. Het houtwerk is totaal verweerd en verf zat er eigenlijk op sommige plaatsen nauwelijks meer op. Dier mast vergt nog wel wat meer onderhoud: de bedrading is erg slecht en omdat deze via de binnenzijde loopt heb ik besloten om het hele binnenstuk er uit te halen. Na het kaalhalen volgt ontweren om vervolgens 2 lagen teakbeits en zo’n 7 lagen bootlak er op te smeren. Kan thuis mooi tussen de bedrijven door.

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.