27 juli 2005: kaal worden

Vorige week al weer geen klusdag. Niet heel vervelend omdat ik met mijn scoutingcluppie in Luxemburg zat. Het laatste stuk voor op de boot schoongemaakt. eindelijk is nu alles vrij van groen en weer toonbaar. Als proef<br />ben ik begonnen met het kaalhalen van enkele slechte plekken op het kajuitdak. Daar heb ik een staalborstel op mijn haakse slijper voor gekocht. Veel herrie maar wel effectief: in no time zijn de slechte plekken kaal (en zit alles onder het stof. Ik haal alles rondom de slechte plekken ruimschoots kaal en de dikken lagen verf rondom rond ik schuin af. Wel opvallend: ik denk dat de totale dikte van de verf bij elkaar richting 15 mm gaat: zie daar dertig jaar verf en plamuur bij elkaar. Na opschuren en ontvetten heb ik de boel in de primer gezet (1 component). Als de proef slaagt hou ik het verfsysteem in de huidige 1 component. Komend weekend ga ik een en ander nog een keer in de primer zetten zodat ik daarna kan gaan plamuren. Als laatste nog wat zaken nagemeten: de doorsnede van het buis-voetje waar het geusje op komt. Schoonvader heeft als hobby houtdraaien dus raad eens wat hij gaat maken……..helemaal goed.

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.