8 augustus 2005: plamuren maar

Te lang geen klussen kunnen doen helaas, alleen tussendoor de kale plekken nog twee keer in de primer gezet. Vanavond begonnen om de kaalgehaalde plekken eindelijk in de plamuur te zetten. Dat werkt eigenlijk wel eenvoudig: gelijke delen epoxy en verharder mixen en daarna met brede spatel erop zetten en glad trekken. Na drogen kan het dan verder worden gladgeschuurd. Om daarna verder afgewerkt te worden met filler en primer en als laatste aflak. Ik ben benieuwd hoe vaak dat moet voor het glad is.

Startmotor....
Startmotor….

 

Verder het motorruim wederom bestudeerd en de startmotor helemaal. Op internet heb ik gelezen dat de startmotor ook slecht kan werken door lege accu’s. Volgens mij is dat niet het geval gezien mijn acculader en het vlot draaien van de startmotor als hij wel aanslaat. Bovendien meet ik op de polen van de startaccu dik 13 volt. Verder zouden het ook slechte verbindingen kunnen zijn in het elektrisch systeem. Daarom alle contacten losgehaald, kaal gekrabt en ontvet en opnieuw verbonden. Of het toeval is of niet: de startmotor uitgeprobeerd en hij sloeg nu direct aan! Daarna heeft hij overigens nog wel de tik gegeven maar minder dan voorheen. Blijft een mysterie dit exemplaar maar vooralsnog heeft ie nog nooit echt dienst geweigerd! Volhouden dus…….

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.