14 Augustus 2005: Spelevaren

De box heeft weer stroom. Bleek een probleem in de hele haven te zijn geweest. Vanavond een klein uurtje alleen gevaren in de categorie spelevaren. Gewoon even geoefend met achteruitvaren, stilliggen, aanleggen en de wielwerking bij achteruit varen ervaren. De wielwerking valt erg mee trouwens.

 

IMG_4563
Ligplaats in de haven. Oude botenhuis

IMG_4562
Uitzicht op de oude Box

 

Stilliggen gaat lekker snel: binnen 1,5 bootlengte, waarbij ik snel tot drie tel alvorens van neutraal naar de achteruit te gaan. Het lijkt me namelijk niet erg gezond om van vol vooruit naar vol achteruit te gaan in één beweging! Zeker niet met een keerkoppeling uit 1974.Kortom: leuk! Alleen werd het (te) snel donker. Met de lampjes aan dus teruggevaren. Eenmaal terug was het echt donker. Conclusie: ik ken de boot inmiddels al wat beter. Achteruitvaren blijft vooralsnog een crime voor mij: toch erg vaak weer klapjes vooruit geven om de koers te corrigeren. Herman Veenstra van Pro Aqua voer met de Pok-pok alsof het niets was gewoon achteruit tussen 2 palen door. Hier moet ik dus nog maar eens wat vaker op oefenen. Ooit ga ik het nodig hebben en ooit ga ik het kunnen…..

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.