Maart 2006: mastje verven

20160731_095455
het mastje als nieuw….

 

Het mastje wordt thuis onder handen genomen: allereerst helemaal kaal gehaald. Aansluitend sloop ik de stroomkabel er af die door de mast heen loopt: deze is verrot en geeft teveel weerstand waardoor het toplicht het niet doet. Schoonvader heeft nog wat hout liggen en nadat er een nieuwe kabel doorheen is gezet komt er nieuw hout overheen. Omdat schoonvader als houtdraaier goed gereedschap heeft vlakt hij het ingebrachte hout goed af. Aansluitend beits ik het mastje in de teakbeits met ook nog een zestal lagen bootlak. Als laatste een paar oogjes en kikkers er aan zodat er vlaggenlijntjes aan de mast kunnen worden bevestigd. Zo:  die kan weer even vooruit.

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.