25 mei 2006: eerste echte vaarvakantie

Hemelvaart 2006: onze eerste echte vaarvakantie

uren start: 2478 eind- 2500 (??)

Weer: regen, regen, regen en oh ja ook nog veel wind, en nog meer wind.

Hemelvaart 2006 gaan we voor het eerst verder weg met de Pok-Pok. ”s Ochtends bepakt en bezakt vertrekken we na de tank volgegooid te hebben met vers water richting Zwartsluis. Onderweg weinig te melden behalve het ritmisch heen en weer gaan van de ruitenwissers: zwiep-zwiep-zwiep. Het regent namelijk flink. In Zwartsluis aangekomen moeten we nog even wachten op het Zwarte Water: de sleepbootdagen zijn bezig en er is juist een trekproef aan de gang, da’s leuk om te zien, vooral dat de slepers bij het trekken erg schuin kunnen gaan. Wij gaan wat bijliggen en ik maak wat wazige (door de regen) foto’s.

Spelen
Spelen

Ondanks dat ik graag zou willen kijken is het weer te slecht en ziet Zwartsluis er erg vol uit om even aan te leggen. Maar ik zou wat graag de ”pok-pok” geluiden van al die oude motoren wel willen horen. Zodra we er weer door mogen (ik heb nog geen marifoon, dus als we iedereen zien gaan doen wij dat ook maar) varen we langs Zwartsluis over het Zwarte Water en gaan we het kleine kolkje in om door de Arembergersluis te gaan. Tot onze verrassing is het niet druk en kunnen we na vijf minuten al naar binnen. Wat een lief klein sluisje is dat: krap 4 meter breed en zo”n dertig meter lang. We liggen er alleen in en na een klein verval varen we de Arembergergracht in. Ook die is pittoresk en we besluiten dan ook om aan bakboord op een open ligplaats te gaan liggen. Wel aan een drukke weg maar relatief rustig. Helaas werkt het weer nog steeds niet mee. ’s Avonds laten we nog even onze bulldog Boris uit met zijn allen. Boris is wat ouder en ziet minder goed en dat blijkt: als ik met de Buggy bovenaan loop met onze jongste hoor ik een alleszeggende PLONS en ik schrik maar zie direct dat de twee oudste kinderen nog staan. Dan zie ik de hondenriem vanaf de hand van echtgenote het water in gaan. Ik ren dus naar beneden om snel te zijn want Boris (bulldog eigen) kan niet zwemmen! Snel hijsen we hem op de kant en lopen terug waar Boris zich (chagrijnig) laat afdrogen. Daags erna varen we door naar Muggenbeet, onderwijl nog aanleggend bij de Beulakerwiede om uitgebreid te lunchen. Ook nu is het weer niet bijster goed maar even buiten voetballen lukt nog wel. We leggen vlakbij Geertien aan hoewel we er niet heengaan. We overnachten er. Gezien het weer en vooral de voorspellingen besluiten we terug naar de thuishaven te gaan. Jammer van het weer maar het was wel de moeite waard en Overijssel als vaargebied is nog mooier dan gedacht!

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.