29 mei 2006: zwoegen, zweten, afzien, ofwel: project perago.

Eind mei was het dan zover: drie weken vrij en het moest gebeuren: dek en opbouw kaalhalen, in de 2 componenten zetten en natuurlijk ook aalglad plamuren. En wat een klus! Ik heb me er toch wel ietwat (lees: behoorlijk) op verkeken. Het was afzien, zwoegen, zweten en vooral eigenlijk dik in tijdnood komen. Het weer zat daarbij ook niet mee: het regende als het droog moest zijn en het was te warm als het best wat koeler mocht zijn!

Kaalhalen
Kaalhalen

Vol goede moed begonnen, dat natuurlijk wel. Omdat het botenhuis waarin de Pok-Pok ligt wordt afgebroken mag ik mijn gang gaan als ik maar niet knoei met de zooi in het water of ijzerslijpsel in het rond laat stoffen. Dus eerst veel verf en plamuur gehaald en daarna flink wat afplakplastic, zeil en tape. Alles bij elkaar een kleine dag bezig geweest met afplakken en voorbereiden. Drie weken lijkt veel maar er vielen nogal wat dagen af door feestdagen en wat andere festiviteiten. De aluminium raamprofielen heb ik natuurlijk ook verwijderd en dat lukte eigenlijk nog wel vrij aardig. Na alle ramen van een nummer te hebben voorzien sla ik ze op in de achterkajuit. Het verwijderen van alle verf en plamuur (kaalhalen) heb ik gedaan met een boormachine en een perago schijf er op en dan stralen maar: goed dat ik gezichts- en gehoorbescherming draag en een stofmasker op heb: wat een teringherrie en wat een zooi geeft dat. Toch gaat het stralen op zich wel goed: vrij moeiteloos krijg je alles er af. Alleen ben je meer tijd kwijt aan stoffen en opruimen dan aan het stralen zelf. Een volgende keer zorg ik voor een plek op de kant waar ik pas na afloop hoef op te ruimen. Toch geeft het wel voldoening en weet ik dat ik er goed aan doe om de zooi eraf te stralen: op sommige plekken zie je de verf er wel heel erg makkelijk en in dikke lagen tegelijk af spatten!

 

Wat dus wel tegenvalt is de tijdsbesteding: ik dacht met een weekje klaar te zijn met het kaalhalen maar uiteindelijk ben ik ruim drie weken bezig (minus dus een aantal dagen voor pinksteren en hemelvaart). Als ik niet zoveel tijd bezig zou zijn geweest met opruimen was ik in een klein weekje wel klaar geweest denk ik……….Maar na die tijd heb ik alleen de boel kaalgehaald met een perago, daarna met een flexschijf glad gemaakt, ontvet & licht geschuurd en daarna in de Nelfapox: een 2 componenten primer die ik 2 maal heb aangebracht. Plamuren en aflakken moeten nog…..Maar daarover later meer.

 

Vorige kluspagina volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.