Februari 2007: afwerken bovenkant

februari 2007: afwerken bovenkant’,

 

Tja, als je het niet zelf kunt: ondanks de rib uit ons lijf toch besloten om dek en kajuit te laten afwerken door proaqua.nl Meppel (bestaand inmiddels niet meer). Wat hebben ze gedaan:

  • plamuren van kajuitdak en zijkant en dekken;
  • gronden;
  • aflakken

Alles natuurlijk in een 2 componentensysteem. Waarom Pro Aqua het heeft gedaan: ik had wat offertes zo her en der opgevraagd en Pro Aqua kwam er het beste uit. Voorts komt de boot er vandaan, zijn zij de Doerak specialisten en heb ik vertrouwen in ze. Vooral dat laatste is ook wel van belang omdat ik te vaak op diverse fora  lees dat er slecht werk wordt geleverd of dat er ronduit oplichting plaats heeft gevonden. Ook laat ik ze de motor een servicebeurt geven: olie, kleppen, impeller, brandstoffilter etc.

IMG_8035

 

Dat ze servicegericht zijn blijkt wel als hun monteur Tammo mij leert hoe een brandstoffilter te vervangen. Ik hoop het nooit in nood te hoeven doen maar ik kan het nu wel. Timing is alles zeggen ze wel en dat is het enig minpunt: de klus zou voor eind december 2006 klaar zijn maar: pas in maart 2007 is een en ander klaar! Omdat onze haven momenteel verbouwd wordt is dat niet zo”n bezwaar. Uiteindelijk hebben ze goed werk verricht en ben ik erg tevreden over al het verfwerk. Minpuntje is dat mijn ankerlijn foetsie is. Waarschijnlijk gebruikt tijdens de flinke storm in februari om alles in de haven goed vast te leggen en daarna ”op de grote hoop” gekomen. Hier maken ze geen punt van want ze geven me direct een nieuwe ankerlijn. Splitsen doe ik zelf wel……….hou ik die scoutingvaardigheid ook eens goed bij. Nu is het zaak komende periode het vrijboord te gaan doen dan is de buitenkant in ieder geval klaar, op een zwemplateau en een davits na, maar iets te wensen hou je altijd…..

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.