28 april 2007: Meivakantie

28 April 2007: Meivakantie, 5-dagen door Overijssel

Start: 2509 – eind 2519

Weer: het lijkt wel voorjaarszomer!

 

Eindelijk:  met een mooi geschilderd dek en dito opbouw varen we zaterdagmorgen met zijn allen (inclusief twee honden) richting Giethoorn. Via het Zwartewater en Meppelerdiep eerst kort gestopt bij de Kranerweerd om te tanken. Omdat de Kranerweerd een 24/7 pinautomaat heeft kun je er altijd terecht voor brandstof.

IMG_9490 IMG_9485

Daarna door naar de Beukersluis om richting Giethoorn door te gaan. Bij de Beukersluis aangekomen ligt het erg vol. Dus ik besluit te wachten op het Meppelerdiep en als het remmingwerk bij de sluis leeg is daar heen te varen. De sluis gaat open en laat een lading boten los. Daarna vaar ik vast richting het remmingwerk terwijl de schepen daar richting de sluiskolk gaan. Vlakbij gekomen zie ik dat de sluis nog niet vol is maar niemand maakt aanstalten om het laatste gaatje te vullen. Ik zie de sluismeester wuiven. Tja als niemand gaat, dan doe ik het maar. We kunnen er net in, zowel voor als achter minder dan 1 meter maar het past en we zijn er snel door. Tja, ik houd niet van voorkruipen maar als niemand gaat…..

IMG_9472 IMG_9473

Als we in Giethoorn zijn liggen we aan het kanaal buiten Giethoorn. Helaas zijn we te hoog om echt binnen te varen. Omdat het zo”n mooi weer is, vaart er behoorlijk wat sloepjesvolk en met hun golven liggen we erg onrustig. Met kleine kinderen ligt het niet echt fijn: weinig speelruimte maar in Gethoorn hebben ze gelukkig ijs…….Op Koninginnedag varen we van Giethoorn via Steenwijk naar Muggenbeet en leggen aan tegenover Geertien. Bij Geertien ben ik als jochie al geweest. We liggen twee dagen in Muggenbeet vlakbij de brug met genoeg speelruimte en een heerlijk voorjaarszonnetje.

IMG_9483IMG_9474

 

1 Mei reserveren we en eten bij Geertien: het cafédeel ziet er nog net zo uit als in mijn geheugen en we eten er heerlijk in een ongedwongen sfeer. Ook hebben ze er heerlijk bier van de tap. Alleen de jongste wordt tegen het eind wat jengelig: niet verwonderlijk hij is doodmoe en valt onverstoorbaar op schoot bij mama in slaap. Na een ijsje terug naar de boot gewaggeld waarna het heerlijk slapen is, ook voor de kinderen. Het is wel koud ’s avonds alleen wil de verwarming niet aan. Mhhh, toch nog maar eens nakijken. In Muggenbeet bevestig ik ook de naambordjes er op. De oude zaten er nog steeds op. Tenslotte varen we 2 mei weer terug in vier uurtjes via de Arembergergracht, de Arembergersluis en het Zwarte Water. Op de onrustige ligplaats in Giethoorn na heerlijk genoten. Hier hebben we een boot voor gekocht………

 

IMG_9482

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.