11 mei 2007: isolatie vloerdelen stuurhuis vervangen

11 mei 2007: isolatie vloerdelen stuurhuis vervangen

 

Vanavond begonnen aan het verwijderen van de oude geluidsisolatie van de vloerdelen van het stuurhuis. Groot voordeel van de doerak is dat deze vloerdelen makkelijk verwijderd kunnen worden zodat je overal goed bij kunt.

 

De vloerdelen eruit gehaald en het isolatieschuim verwijderd. Dat is vrijwel vergaan want het kruimelt flink en komt er erg makkelijk af. Wat overblijft zijn kale onderkanten die ik voorzie van nieuw isolatieschuim. De isolatie boven de motor is nog goed en bestaat uit dik schuim met lood er in en een folie afdeklaag, die laat ik dus zitten. Het schuim zorgt voor heel veel stof en zooi in de bilge dus die verdient een goede stofzuigbeurt. Het ontvetten en schilderen van de bilge komt later.

Vloerplaten
Vloerplaten
Vloerplaten
Vloerplaten

Nu ik de vloerdelen toch aanpak schilder ik ook de bovenzijde: eerst een aantal lagen dekkende teakbeits en daarna vijf lagen bootlak van Ruwa. Liefst zou ik de vloerdelen vervangen maar dat komt later nog wel.

(naschrift: geen goed idee: bootlak krast toch wel erg, ik ga hier dus later nog wat anders van maken)

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.