Juni 2007: Marifoon

Juni 2007: Marifoon

IMAG1199

Omdat ik niet alleen het klein vaarbewijs heb gehaald maar ook het marifoonbewijs (de simpele uitvoering, dus zonder DSC) heb ik voor mijn verjaardag een marifoon gekregen inclusief antenne. Ik heb gekozen voor de NAVMAN 7100 VHF in ATIS uitvoering. Ik schat in dat ik DSC op het binnenwater niet echt nodig zal hebben. Wel kan ik later eventueel nog een GPS aansluiten. Dat signaal kan wel worden meegezonden geloof ik. Omdat we deze zomer in Friesland door gaan brengen wil ik voor de veiligheid toch een marifoon hebben. Vandaag dus besteed aan het inbouwen ervan. Ik heb lang nagedacht over de plaats: in de stuurstand, er bovenop, aan de zijkant? Uiteindelijk besloten om de marifoon bovenop te bouwen: enerzijds om er goed bij te kunnen, anderzijds omdat de kinderen er zo niet snel bij kunnen en als laatste omdat ik de betimmering ooit wil vernieuwen. Dan is het voor nu eenvoudig om de marifoon in de bijgeleverde standaard te zetten. De antenne heb ik op het dak gezet. Toch eng om een gat te boren in het dak maar met flink wat sikaflex zet ik het zaakje goed vast. Electra aangesloten met een aparte zekering die nog leeg was in het zekeringkastje, dat scheelt. Er is zelfs nog ruimte om een autoradio in te bouwen: ook daarvoor is een zekering vrij. Vervolgens mijn ATIS-nummer ingeprogrammeerd en een testuitzendig gedaan naar het brugbedieningscentrum in Holtenbroek. Hun reply: ontvangst inclusief Atis is goed, alles werkt dus perfect! Ik hoop de marifoon nooit nodig te hebben in noodsituaties……..

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.