16 juni 2007: Scoutingweekend Ommen

16 juni 2007: Scoutingweekend Ommen

 

Motoruren: 2523-2532

Weer: redelijk goed, wel af en toe een buitje.

 

Een leidingweekend van de Scoutingclub waar ik actief ben. Het weekend is op de Ada’s Hoeve in Ommen. En: daar kun je komen met de boot dus……..

IMG_9318

 

zaterdagochtend vaar ik, voor het eerst helemaal alleen, met de Pok-Pok vanuit de haven het Zwarte Water op richting Overijsselse Vecht om die compleet af te varen tot aan Ommen. Twee sluizen die ik alleen moet varen. Omdat er toch wel een windje staat wel oppassen geblazen dus. Al varend op de Vecht zie ik plotseling 100 meter voor de boot een vreemde eend zwemmen, denk ik…. Goed kijkend door de snel gegrepen verrekijker zie ik dat het helemaal geen eend is maar een hert / ree of zoiets! Prachtig: het beestje zwemt doodgemoedereerd naar de overkant en blijft daar zelfs nog even staan om het water af te schudden. De camera ligt natuurlijk niet bij de hand als je hem nodig hebt helaas……

 

De eerste sluis neem ik zonder vertraging en de brug in Dalfsen hoeft niet omhoog voor mij, ik pas er net onder. De tweede sluis gaat ook al soepeltjes. Ik ontmoet tijdens het wachten bij de tweede sluis zelfs nog een Doerak: een echtpaar uit Almelo dat op weg is naar Ommen in hun Doerak 780 AK. Die van hun zit wel wat beter in de verf zie ik, kijkend naar hun vrijboord. Maar: mijn vrijboord komt ook nog wel. Tijdens het weekend veel lol. De kanotocht is ook nog hilarisch: een van de kano’s slaat om en gelukkig is de Pok-Pok in de buurt om te redden! De terugtocht neem ik de oudste mee en Bas, een jongen uit de buurt die gek is op varen. Kortom: lekker weekendje!

 

IMG_9332IMG_9337IMG_9336IMG_9341IMG_9330

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.