Vakantie 2007: dag 1 14 juli 2007

Dag 1: 14 Juli 2007: START ZOMERVAKANTIE

 

YES! Eindelijk vakantie. De veertiende juli is het zover: onze eerste zomervakantie aan boord van de Pok-Pok. Doel: Friesland, we zien wel waar we uitkomen. De dagen ervoor hebben we de boot volgeladen. Letterlijk want je neemt wat mee als je met z”n vijven op vakantie gaat. Ik schat dat de waterlijn zeker vijf centimeter is gezakt!! Genoeg ballast aan boord dus: eten, drinken, diesel, speelgoed en andere prullaria.

Totalen van deze vakantie:

motoruren: 2536-2572: 36 uur.

Weer: Tja, in het begin vrij redelijk, zelfs een zomerse dag gehad. Later eigenlijk ronduit slecht helaas en zelfs reden om toch wat eerder terug te gaan helaas!

Bijzonderheden: poging om mast eraf te varen, wierpot vol modder, gezeild en ook nog de buren gezien!

IMG_9503

Zaterdag 14-7-2007

Motoruren: 2536-2538: 2

Weer: best redelijk.

We vertrekken in de middag richting het ”Wolvenbos”. Dat ligt helaas vol, dus besluiten we door te varen naar de tweede kolk maar die ligt ook al vol. Uiteindelijk dan maar in Hasselt aan de kade gaan liggen. Daar de warme hap genuttigd, spullen verder in- en uitgepakt. Als afsluiting natuurlijk nog een lekker ijsje gegeten bij de plaatselijke (lekkere!) friettent. Langs de kade liggen ook de Christofoor zeeverkenners met hun slepertje ’t Druppie, zij komen terug van hun zomerkamp.’s Avonds nog wat boot gepoetst en ingericht. We moeten allemaal nog even inslingeren en slapen dan ook laat in. Gelukkig weinig scheepvaart ’s avonds want de kade ligt vrij onrustig. Ik merk alleen ’s nachts een geladen spits op die redelijk kort langs vaart en voor wat deining zorgt.

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.