Vakantie 2007: dag 3 en 4 maandag 16 juli 2007: Schoterzijl

Dag 3 en 4: maandag 16 juli: Schoterzijl

Motoruren 2541 – 2545: 4

Weer: mooi maar ”s avonds ook nog onweer.

maandag 16-7  van Muggenbeet via Kuinre  naar Schoterzijl. Na de muggen in Muggenbeet toch maar doorgevaren en na het ontbijt de motor gestart om verder noordwaarts te varen. Via Ossenzijl gaan we richting Kuinre: een mooie toeristische route met weinig drukte want de bruggen zijn er 2,50 meter en dus de meeste grote boten en huurbakken komen er niet! Weer een voordeel van de Doerak………..

IMG_9529 IMG_9507 IMG_9524 IMG_9530

Bij Kuinre aangekomen leggen we aan voor een pannenkoekenlunch en voetballen we op het veldje. Ook bewonderen we nog een aantal puppies die in een ren bij een boot zitten. De jongste denkt dat het cavia”s zijn ;-). Kuinre heeft een mooi bijna idyllisch sluisje dat in een bocht is aangelegd. Lastig aanleggen maar het verval is gering en de sluiswachter (een zij) heeft alle tijd. Na de sluis stomen we door richting Echternerbrug denken we, tot we in Schoterzijl door het oude sluisje (dat nu open staat) varen en een kleine camping zien met een grasveldje en een speeltuintje. Echtenerbrug moet maar even wachten: eerst gaan we hier genieten! De camping heeft zelfs douches en een heerlijk restaurantje bij de dijk dat lekkere friet heeft dus wat wil je nog meer………….

We gaan lekker spelevaren met de rubberbootjes en besluiten er nog een dagje aan te plakken. In de haven treffen we nog een tweetal Doeraks en een paar ‘vaste liggers’ halen zelfs sokken (want vergeten in te pakken in alle haast). Zo is vakantie wel fijn!

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.