Vakantie 2007: dag 9 en 10 zondag 22 juli 2007

Dag 9 en 10: zondag 22 juli: IJlst – Sneek (Waterpoort)

Motoruren: 2552-2553: 1

Weer: regen, regen, wind, regen.

Helaas zit het weer echt niet mee! We varen van IJlst naar Sneek en ik zie verschillende plekjes om te liggen. Toch varen we door om op goed geluk te kijken of er plek is bij de poort der poorten: de Waterpoort in Sneek en we hebben geluk: schuin tegenover is een plekje waar wij precies in passen. Dat verdient een foto!!

IMG_9660 IMG_9661   IMG_9664   IMG_9665

 

In Sneek doen we de slechtweerdingen:  winkelen, winkelen, winkelen (kleren, horloge, slaapzak) en we gaan naar de bios een mooie kinderfilm kijken. De jongste ziet voor het eerst een bioscoop van binnen en is erg onder de indruk. ’s Middags genieten we van de doorvaart bij de brug: de kolk voor de waterpoort ligt gevuld met boten en na de middagsluiting is het een drukte van jewelste.

IMG_9662 IMG_9663

Omdat het droog is ga ik op het kajuitdak zitten om er eens lekker van te genieten. En het is net slapstick: de brug gaat open en het licht geeft rood. Alle huurboten stuiven naar voren omdat ze denken: we mogen. Maar rood betekent meestal de dat andere kant rood groen geeft en dus het eerste doorgang krijgt. En jawel: al snel komt een ware armada van boten de brug onderdoor. Maar: daar ligt het nog vol. Dus: alles vol achteruit. Ik hoor schroeven ratelen maar meer nog boeg- en hekschroeven met hun kenmerkende geluid. Heerlijk gestresste mensen op veel te grote huurboten schieten alle kanten op en ervaren de wielwerking van de schroeven. Stootwillen vliegen af en aan. En zelfs met boeg en hekschroef kunnen ze elkaar nog raken! Bijna raken ze ook mij. Ik moet mijn lachen inhouden van al dat leedvermaak en grijnzend zie ik een ervaren schipper die met zijn boot wijselijk op afstand is gebleven en hoofdschuddend de chaos bekijkt. De chaos blijft als uiteindelijk eindelijk het licht op groen gaat: dan wil iedereen er doorheen en liefst als eerste. Weer de nodige botsboot taferelen met het geluid van boeg- en hekschroeven. Voor mij is het pure ontspanning. Voor de ‘kapiteins’ op de huurboten niet maar vakantie was ter onthaasting, dat snappen ze blijkbaar niet!

IMG_9667 IMG_9666 IMG_9675

De vele regen brengt ook nog wat lekkage aan het licht: het lekt langs de ramen in de kajuit. Omdat we voor een watersportwinkel liggen haal ik ”s maandags wat Sikaflex kit en dicht alle aluminium profielen af. Nadeel van overdekt in je thuishaven liggen is dat je pas tijdens veelvuldige regen in de vakantie tegen dit soort lekkages op loopt! Maar tussen de buien door kan ik de boel dichtkitten en als het ’s avonds weer regent is de kit droog en de lekkage weg om nooit meer terug te komen!

IMG_9678 IMG_9681

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.