Vakantie 2007: dag 11 dinsdag 24 juli 2007

Dag 11. dinsdag 24 juli, Sneek Terherne (Brug Heerenzijl)

Motoruren: 2553 2555 2 uur

Weer: drama!!! Eerst weinig wind maar later………

IMG_9686 IMG_9688 IMG_9687 IMG_9689 IMG_9690   IMG_9692

Via het Sneekermeer en de poelen naar Terherne gevaren waar we een plekje in de luwte vinden stuurboord van de brug Heerenzijl. Bakboord had meer plek maar stuurboord liggen we achter een rieteilandje en de weersvoorspelling meldde niet zo heel erg veel goeds. Het is wat krap maar het gaat. Tot dan toe is het bewolkt en waait het nauwelijks. We liggen aan hogerwal.

Maar dan: in 10 minuten tijd draait de wind 180 graden en liggen we aan lagerwal maar gelukkig achter het rieteilandje. Maar los van de regen die inzet wakkert de wind aan tot een dikke 7 (horen we later). Wat een wind! Ondanks dat we in de luwte liggen hobbelt het aardig. Voor ons ligt een polyester 8 meter zeiljachtje dat ondanks de stootwillen forse klappen krijgt. Wegvaren lukt echter niet en de vrouw / vriendin verlaat de boot om in de nabij gelegen friettent te schuilen, het huilen nader dan het lachen. Het lijkt wel herfst en dat eind juli!

Wij besluiten ook patat te eten en daarna naar het Kameleonmuseum te gaan. Het weer is zo slecht dat we met de bus gaan, ondanks dat het maar 1,5 km lopen is. De kinderen vermaken zich uitstekend. Vooral de middelste vermaakt zich met de acteurs en leeft zich in. een echte aanrader dus!

IMG_9694 IMG_9696 IMG_9693 IMG_9695

Als we zijn uitgekeken lopen we terug omdat het even droog is. De wind is ook wat gaan liggen al waait het nog steeds wel fors. Bij de brug horen we dat een luxe motor van 15 meter fors aan lagerwal lag en dat ze een dik uur bezig zijn geweest met verhalen. De plastic zeilboot is gelukkig weg. ik hoop maar dat de schade meevalt……

IMG_9705 IMG_9716 IMG_9721 IMG_9718

’s Avonds vroeg plat: moe van alle geloop in Terherne. Dat we diep slapen op de Pok-pok blijkt als ik de ochtend erna van boord stap en ontdek dat de springen die ik had gezet allemaal losliggen. Vreemd denk ik in eerste instantie. De verklaring kom later: ”s nachts hebben een stel dronken, laat ik ze dronken torren noemen, boten geprobeerd los te gooien. Gelukkig is een buurman wakker geworden en heeft (letterlijk) zijn honden naar buiten gestuurd. Dat hielp gelukkig. Wat er had kunnen gebeuren………..

IMG_9697 IMG_9708 IMG_9707

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.