Vakantie 2007, dag 12 woensdag 25 juli 2007

Dag 12: Woensdag 25 juli: Brug Heerenzijl – Joure

Motoruren: 2555 – 2557: 2

Weer: na gisteren valt alles mee: wind West 3-4 af en toe zelfs zon!

IMG_9745

Het weer valt nog wel mee, na het gespook van gisteren en we gaan dan ook kijken naar: skutsjesilen op het sneekermeer. We lopen een eind en langs de dijk ziet het zwart van de mensen. Mooi en imposant gezicht om al die grote platbodems zo te zien zeilen. Wat een zeilmassa! Na een goed uurtje met de verrekijker loeren gaan we naar de boot om ook nog even wat dichterbij te kijken.

Via de Goingarijpster Poelen varen we richting Joure. Hier zijn de ballonfeesten aan de gang en we willen dan ook proberen om in de haven te gaan liggen. Maar ja, dat denken er meer: het ligt hutjemutje ongelofeloos echt enorm vol en dus keren we tussen twee steigers in waar 9 meter ruimte is om. De Pok-pok is 8,50! Daarbij worden we gadegeslagen dooreen paar ‘stuurlui aan de wal’ die in gedachten al een deuk zien ontstaan……..helaas voor hen weet ik, ondanks de wind de boot vlot te keren. We varen dus weer terug, moeten even voor het keersluisje wachten op een paar valkjes en gaan stuurboord uit. Daarna vinden we een plekje aan de Noorder Oudeweg. Wel min of meer lagerwal maar met leuke schaapjes om ’s avonds te bezoeken! Ook zien we nog flink wat ballonnen langskomen ”s avonds! De jongens genieten.

IMG_9743  IMG_9774

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.