Vakantie 2007, dag 13 donderdag 26 juli 2007

Dag 13: donderdag 26 juli Joure – Heeg

Motoruren: 2557-2559: 2

Weer: slecht: regen, wind: zw 3-4

Vanaf Joure gaan we richting Heeg. Omdat het weer eigenlijk weer pet is besluiten we de haven aan te gaan doen. Al vroeg  komen we er aan en ze hebben gelukkig nog een mooie plek voor ons. Ook hebben ze wasmachines en da’s na een kleine 2 weken wel lekker! Net als de douches trouwens. De jongens rotzooien nog een beetje aan rondom de zwemtrap en we verkennen Heeg en halen er broodjes, krant en lekkernijen. Zo wordt een dagje verwaaid liggen in ieder geval acceptabel. De watertank zit ook weer vol nu.

IMG_9778 IMG_9780 IMG_9784 IMG_9785

Zorgpunt is dat de schroefas op weg naar Heeg zo af en toe ratelt, zeker bij hogere toeren. Net of hij af en toe even de kluts kwijt is. Ik vul ’s avonds dan ook de vetpot bij en besluit zoveel mogelijk vet te geven. Tot mijn schrik kan er aardig wat in. Toch komt een groot deel er weer uitgelopen via de gland. Zouden de vetkoorden gaar zijn…..Mooie klus voor in de haven! Gelukkig is de ratel er niet bij lagere toeren en meestal varen we toch redelijk rustig.

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.