Vakantie 2007: dag 14 vrijdag 27 juli 2007

Dag 14 Vrijdag 27 juli: Heeg de Eendracht – Lemmer via Woudsend

Motoruren: 2559-2562: 3

Weer: ZW 6-7 en buien afgewisseld met zonnestralen.

IMG_9793 IMG_9795

 

Via Heeg naar Woudsend waar we boodschappen doen en lekker patatjes eten en zelfs jassen kopen (heerlijk: eindelijk weer een zeiljack!). Na Woudsend waar de molen helaas dicht is varen we door het Slotermeer over. De Marifoon en het weerbericht op de radio geven aan Zw4 dus ik denk: dat moet nog wel kunnen over het Slotermeer. Voor de zekerheid zet ik alles goed vast en controleer alles nog een keer extra: zelfs oliepeil en kijkglas van het brandstoffilter. Het Slotermeer valt het nog wel tegen: eenmaal op het Slotermeer spookt het ronduit. Zelfs zo erg dat ik moet besluiten op te gaan kruisen: een platbodem als de Doerak heeft erg veel last van de golfslag opzij. Ik kruis dus een stukje tegen de wind op en in een rustig golfdalletje draai ik boot en vaar weer een stukje met de golven mee om weer te draaien etc. Het Slotermeer kent smerige golven vind ik, zeker van opzij en het is niet de eerste keer dat ik er last van heb….De oudste vindt het allemaal prachtig en zit samen met mij in de stuurhut: kicken papa! De rest ziet nog net niet groen maar echt leuk vinden ze het niet. De in Sneek nieuw gekochte HEMA fluitketel wordt in een golf op een gegeven moment gelanceerd tegen de toiletdeur aan vanaf het fornuis en loopt zo een heuse golfdeuk op! Gelukkig zat er geen water meer in. Ik ben dan ook wel blij als we het meer over zijn en bij Sloten aankomen. Geen water of andere prut in mijn dieseltank anders had ik er nu beslist last van gehad! Wel is de Pok-pok zo heen en weer geslingerd dat de uitlaat van de kachel is volgelopen. Na het Slotermeer vaar ik achterlangs naar Lemmer: de Brekken lijken mij nu even iets te wild voor de kleinste matroosjes! In Lemmer leggen we aan bij het huisjes van de ouders van vrienden. Zij komen ’s avonds en we leggen onze boot langszij hun zeeschouw. We eten vast aan hun eettafel in de tuin! En s’ avonds als zij er ook zijn gaan we heerlijk bijpraten.

 

IMG_9809 IMG_9848

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.