Augustus 2007: vetkoorden vervangen

Augustus 2007: vetkoorden vervangen.

Motoruren: 2574-2576

20160625_123652 20160625_103317

Eind augustus nog een klusdag ingeroosterd. Planning: vetkoord vervangen en poetsen van Maar eerst het vetkoord. Ik zag er een beetje tegenop om de oude eruit te halen. Maar Menzo, steun en toeverlaat op de haven, heeft hiervoor een speciaal haakje. Hij doet voor hoe het vetkoord er dan erg makkelijk uitkomt. En inderdaad, vlot schuift hij er een vetkoord uit, compleet uitgedroogd en vergaan. Maar wacht, er is meer: nog een vetkoord, en nog een en nog een en nog een: in totaal halen we er zes, ja 6! uit. Bizar en geen wonder dat de zaak warm draaide!

Ik snijd de nieuwe vetkoorden op maat en stop er drie steeds met het uiteinde tegenover elkaar in die ik net aan vastdraai. Vervolgens de vetpomp weer bijgevuld (smerig karweitje), de boel op druk gezet, en daarna de motor net in zijn werk laten draaien, nadat ik de boot goed heb vastgelegd. Zo kunnen de koorden mooi inslijten. Na een dik uur zet ik de boel nog wat strakker en merk wel dat de schroefas aanmerkelijk minder warm is geworden. Mooi! Daarna vaar ik naar de buurhaven en bunker de dieseltank goed vol. waarschijnlijk gaan we nog wel varen maar hij kan maar vast vol zijn. Tevens voeg ik tankconditioner toe om de dieselbacterie buiten te houden. Na het poetsen nog wat tijd over en begonnen met het op maat splitsen van landvastjes. Deze laat ik aan de ringen van de box zitten zodat ik de boot steeds precies goed met 5 op maat gesplitste lijnen kan vastzetten. Komt dat schiemanswerk van de Zeeverkenners toch nog van pas……..

IMAG0998
Lijntjes op maat splitsen om boot in box te leggen

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.