Woensdag 9 april 2008: slopen

Woensdag 9 April: SLOPEN

Flink geklust de hele dag: Als eerste de vuilwatertank gehaald en ook maar meteen een nieuw toilet. Ik heb gekozen voor een wandtankje van RM69 van 30 liter. De Jabsco toilet was in de aanbieding en pompte erg licht dus die is ter vervanging van de oude RM69 toilet. Om vast plaats te maken heb ik de wand van de toilet vrijgemaakt door de schappen er uit te slopen. Wastafeltje er ook maar uit denk ik:  deze wordt toch niet gebruikt en dan kan ik de afvoer die boven de waterlijn zit mooi als ontluchtingsgat gebruiken. De waterleiding heeft een aftap naar de toilet en die haal ik dus ook weg. Als vervanging een paar goede aansluitingen. De totale waterleiding wil ik nog een keer vervangen door perspexleidingen….

Nieuw
Nieuw

Verder heb ik de defecte slotplaat teruggezet. Deze was afgebroken en een vervangende plaat was niet te vinden. Maar van Rossum sleutelservice heeft vakmensen die de breuk konden repareren. Ouderwetse vaklui: gerepareerd waar je bij staat en voor een schappelijke prijs! Verder heb ik een paar uur besteed aan het in de bilgeverf zetten van de achterkant van het motorruim. Wat verder ook eenmaal per 2-3 jaar moet is het vervangen van de gasslangen, dus ook dat maar vast gedaan. Tenslotte flink bezig geweest met het maken van accubakken: om lekkage in de toekomst te voorkomen en ze beter vast te krijgen heb ik van 6mm watervast multplex bakken gemaakt waar de accu’s in kunnen. Deze maak ik thuis verder af waarna ik ze in de bilgeverf zet.

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.