Meivakantie 2008 dag 5 en 6: 1 en 2 mei 2008

Meivakantie 2008: dag 5 en 6: De Kaai – Marchjepolle

Motoruren: 2592-2595: 3

Weer: ZZW4, maar steeds meer zon

Via de Kaai naar Echtenerbrug. Daar water getankt en veeeeel boodschappen gedaan. Vrienden van ons komen langs met hun drie kinderen. Dat wordt dus druk aan boord!! Omdat zij op Marchjepolle een nachtje blijven slapen hebben ook zij veel spullen mee. Gelukkig kunnen ze de auto naast onze boot aan de kade parkeren zodat alle spullen overgepakt kunnen worden. De boot zakt wel een flink stukje. Met z’n tienen (!) en ook nog eens twee honden varen we naar Marchjepolle waar gelukkig genoeg ruimte is om aan te leggen en een tent op te zetten. Wie nu nog zegt dat de Doerak kleine bootjes zijn die liegt! De kinderen van onze vrienden varen ook even en leren wat whiskeykoers varen is.

Omdat het weer steeds beter wordt laten we kinderen los op het strandje. Wat een geweldig weer en wat een plezier. Niet alleen de kinderen hebben schik, ook wij hebben heerlijk rust en gelukkig bier, wijn en kaas aan boord (fijn zo’n grote koelkast…….

IMG_1324 IMG_1322 IMG_1378 IMG_1317

Drukte met z'n tienen
Drukte met z’n tienen

 

Het is wel een uitdaging om aan boord te koken voor 10 man op drie pitjes maar ook dat lukt wonderwel. De dag na hun aankomst stond op de planning om verder te varen maar we besluiten nog een dag te blijven en ook onze vrienden blijven hangen (ze kunnen toch niet van het eiland af, haha). Dus weer heel vervelend naar het strand, spelen op de Pok-Pok met de strandstoelen. We gaan wel zuinig aan doen met water want een tank van 200 liter en tien man aan boord……Ik ontdek nog wel dat de aanvoerslang van de toilet lekt. Ik kort de slang in en met een extra slangklem krijg ik de boel weer waterdicht. Ultiem vakantiegevoel dus op Marchjepolle.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.