28 en 29 juni 2008: lekker varen

28 en 29 juni 2008: lekker varen

Weer: afwisselend veel zon maar ook typische hollandse wolkenluchten met>dito regen, zw3-4

Motoruren: 2611 – 2621: 10

Nadat ik vrijdag de 27e naar Zwolle Centrum ben gevaren worden we niet eens zo heel laat wakker die zaterdagmorgen. Na een lekker ontbijt met eieren, en spek, varen we de Zwolse Grachten uit om richting Muggenbeet te varen, via het Zwartewater. Bij de sluis in Zwartsluis om de Arembergergracht op de gaan moeten we (helaas) een uur wachten, want we komen net te laat voor de middagsluiting. Via de Arembergergracht gaan we op het Giethoornsemeer naar bakboord uit naar Blokzijl. Net buiten het dorp leggen we aan (draaien in een vaartje bakboord net voor de sluis, onder toeziend oog van een buslading toeristen) en gaan bij het restaurant langs de sluis lekker schuilen voor de regen en koffie met appeltaart weghakken. Daarna op naar Muggenbeet. Onderweg komen we nog de Zwolse Zeeverkenners. Daar eten we ronduit (weer) heerlijk bij En ’s avonds wordt het niet eens zo heel laat. Zondagmorgen varen we terug en komen vrouw en kind van mijn kennis nog even aan boord om mee te varen. Na een heerlijke BBQ thuis een heerlijk weekend!

 

IMG_1554 IMG_1550 IMG_1548

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.