Zomervakantie 2008 dag 3 maandag 21 juli 2008

Dag 3: maandag 21 juli 2008: Tjeukermeer – Langweer

Weer: nog steeds erg slecht: WNW 6, wederom veeeeel regen

motoruren: 2630 – 2632: 2

IMG_1707

Zeeverkenners slepen
Zeeverkenners slepen

Omdat het weer nog steeds iets met peren is gaan we Marchjepolle verlaten en varen richting Langweer. Ondanks de wind komen we goed weg en varen het Tjeukermeer af richting het noorden. Bij de Scharsterbrug zien we een boot van de zeeverkenners van ik geloof Zutphen aan de wal liggen. Als oud zeeverkenner begrijp ik hun opgestoken lijn en geef ze een sleepje. Er ligt nog een tweede lelievlet te wachten en ook die mag mee. De brugwachter geeft ons gelukkig voorrang bij de brugbediening, ondanks dat er al een stuk of drie boten geruime tijd liggen te wachten aan de andere kant. Grappig genoeg merk ik niet eens zo heel veel van de lelievletten achter mij, al vaar ik sowieso langzaam: veel harder dan 7-8 kilometer gaat het niet. Toch fijn die 45 pk. We zetten een bak met drop naar hen over via een lijn en een plastic zak. Vragen ze: ”wat moeten we er mee”. Zeg ik: ‘opeten misschien?!’ Bij de Langweerder Wielen gaat het flink tekeer en het is dat ik zelf een lelievlet gewend ben uit mijn jeugd want het ziet er vanaf de stuurstand ernstig wiebelig uit en af en toe lijken ze in de golven te verdwijnen. Ik zet ze bij de invaart naar Langweer af en zelf varen we door naar de haven van de beroemde oude havenmeester. We krijgen een mooi plekje en zodra we liggen wordt het droog. EINDELIJK!!!

 

Om ons te troosten eten we die avond in een restaurantje wat bij nader inzien niet heel erg lekker is maar goed. We liggen lekker en we kunnen een keer douchen! En de havenmeester, Menno Sappé komt ’s avonds langs voor een mooie show waar onze jongste aan mee doet!

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.