Zomervakantie dag 12, 30 juli 2008

Raamsloot – Holstmar

Weer: warm, dik 26 graden met wind uit alle richtingen

Motoruren: 2643 – 2646: 3

Na uitgebreid opstaan en ontbijten besluiten we naar het noordelijk deel van de Alde Faenen te gaan. Eerst nog langs Earnewald om de koelkast weer te vullen en water te halen, dik 100 liter, dat valt gezien de hitte nog wel mee. We leggen in Earnewald aan bij hotel Princenhof. Lekkere koffie en heerlijk gebak. We zien nog een 5 meter (gehuurd?) sloepje aankomen varen: het sloepje heeft een boegschroef en zelfs met boegschroef weten ze nog de steigerpaal te rammen. Aanleggen gaat met houtjetouwtje door een paar keer om de paal heen te rollen en daarna weg te lopen. Hilarisch om te bekijken, zeker als bij het van boord stappen de boot weer loskomt…..

 

Na de boodschappen varen we verder en komen door een sloot die zo mooi is dat woorden niet nodig zijn:

IMG_1872 IMG_1873 IMG_1874 IMG_1879 IMG_1881 IMG_1886 IMG_1888 IMG_1894 IMG_1900 IMG_1901 IMG_1904 IMG_1909 IMG_1915

 

Het is er niet diep: we kunnen er net doorheen en de stilte is werkelijk oorverdovend. Ik zet zelfs de motor heel even uit om te genieten van de stilte. Hadden we nu maar een elektromotor……Verder maakt de motor trouwens nauwelijks toeren: ik zet de motor net in zijn werk en haal hem er bij tijd en wijle zelfs uit om maar zo min mogelijk vaart te houden. Wat een prachtig stukje natuur. Eenmaal aangekomen liggen we aan een steiger waar we de middag verder zeilend doorbrengen en we ook nog eens aan de steiger de BBQ aanmaken. Met dit weer heb je eigenlijk geen fornuis in je boot nodig. Wel raak ik een BBQ-vork kwijt: die kukelt van de steiger af helaas..

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.