Project vrijboord dag 2-7: 9-14 augustus 2008

Project vrijboord, dag 2 – 7: leve de Perago!?

 

En dan gaat het 6 dagen lang maar om één ding: kaalhalen, stralen, laten glimmen van het kale staal die boot. Niet aan één stuk en niet iedere dag maar wel flink wat uurtjes…. Gewapend met een veiligheidsbril, een goede dempende koptelefoon, een pet en een overall werk ik langzaamaan van voren naar achteren toe. Het resultaat:

veeeeeel, heeeeeel veeeeeeel stof en uiteindelijk een kale glimmende boot! Kost wat moeite maar dan heb je ook wat! Ondanks het vele gladde oppervlak slijt de perago toch op onverwachte hoekjes en randen. ik bestel dus een tweede perago bij om de klus in zijn geheel klaren. Wat mij opvalt is dat er veel plamuur op de Pok-Pok zit, op sommige stukken wel drie centimeter dik! Vooral achterin zit een golf in het staal achter de zwemtrap, die is strakgetrokken met plamuur.

Met stug doorwerken en flink wat koffie en cola van Menzo op de haven sla ik me er langzaamaan doorheen. Is het vervelend werk? Welnee, geestdodend misschien maar met wat afwisseling erbij en het einddoel: een mooie glimmende boot, komen we een heel eind! En dus gaat het gestaag voort, net zo lang tot 15 augustus het vrijboord van de Pok-Pok glimt van het kale staal! Voor ik de eerste laag Nelfapox aanbreng maak ik de Pok-Pok nog gladder door de huid te flexen met een schijf op mijn slijpschijf.

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.