Project vrijboord, dag 8-14, 15-21 augustus 2008

Nelfapox

En na het zuur komt het zoet. Inderdaad: eindelijk ben ik toe aan verf. Maar voor het zover is moet eerst de loods stofvrij gemaakt worden. En de Perago maakt nogal wat stof kan ik melden. Dus eerst grofweg stof weghalen en daarna met een stofzuiger (zo’n paarse Dyson, erg goed, zelfs als ze oud zijn) alle laatste resten weghalen. Vervolgens ook nog maar met een waterspuit alle stof neer laten slaan. Daarna nogmaals alles ontvetten en dan kan ik aan verven gaan denken. Omdat de Nelfapox die ik op het onderwaterschip heb zitten mij erg goed bevalt tot nu toe heb ik als ondergrond gekozen voor Nelfapox. De verf heb ik in Meppel gehaald bij de Doerak werf, waar de schilder mij drie kleuren heeft meegegeven: zwart, rood en grijs: zo kan ik mooi zien waar ik ben geweest. De bodem heb ik trouwens ook drie maal gedaan: kan die er mooi weer even tegen! Over het afwerken twijfel ik nog wel een beetje: ga ik nou plamuren of laat ik het zo: je ziet wel wat lasnaden maar overdreven veel ook weer niet en: je mag best zien dat deze boot al wat ouder is en wat heeft meegemaakt toch? Aan de andere kant: mooi strak heeft ook wel wat maar echt strak krijgt alleen een vakman het. Ik weet het nog niet en denk er nog over. Overigens: in één dag precies zet ik een laag op: een hoeveelheid aanmaken voor een uurtje door de 2 componenten met een weegschaal te wegen en mengen en daarna direct aan de gang. De aangeboden koffie schiet er af en toe bij in: eenmaal aangemaakte verf moet er snel op!

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.