Project vrijboord, dag 15-19, 22-26 augustus 2008

Aflakken

 

Na vier lagen Nelfapox ben ik toe aan de laatste fase. Na grondig schuren  met eden fijne korrel en ontvetten ben ik eerst toch wel een paar uur bezig met het opzetten van afplaktape om de waterlijn af te tekenen en de blauwe lijn op het dek. Even een ervaringstip: gebruik hiervoor goede tape (blauwe van bijvoorbeeld scotch) want ik heb de verkeerde gebruikt en deze heeft op een paar plekken doorgelekt, wat er niet mooi uitziet. Die tape kun je het beste in een keer opzetten: zet de tape vooraan vast, rol de tape af en loop naar achteren om de tape vervolgens in een beweging vast te zetten. Ik moet het tot twee keer toe opnieuw doen om de rand goed te krijgen. Nog een ervaringstip: ik heb de waterlijn en mijn twee sierlijnen op de foto gezet en opgemeten om na de basislagen Nelfapox de zaak weer goed op te kunnen bouwen. Niet vergeten zo iets!

En dan het plamuren. Los van de tijd die ik niet heb en het geld dat ik niet heb om nu een vakman daarvoor in te huren besluit ik dus om in het geheel niet te plamuren. Toegegeven: je kunt zien dat de Pok-Pok een paar lasnaden heeft en je ziet een deukje zitten, toch ben ik er van overtuigd dat je best mag zien dat de Pok-Pok uit 1974 stamt en dus al wat ouder is! Ik ga dus zonder plamuur aflakken en na de toch wat dikkere Nelfapox, smeert de aflak heerlijk. Ik zet de verf met een rollertje op en dat werkt toch wel lekker. Niet te hard drukken en je krijgt een prima resultaat zonder druipers of strepen. In totaal zet ik er vier lagen aflak op, wat me in totaal vier dagen kost. De Pok-Pok begint weer te glimmen.

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.