Project vrijboord: dag 20-23, 27-30 augustus

Project vrijboord: dag 20-23, de laatste loodjes

 

En voor je het weet komt het einde van project vrijboord in zicht. Nu er vier lagen lak op zitten is het tijd om de sierrand boven de waterlijn en onder het dek er op te gaan zetten. Bijna een dag ben ik kwijt aan het aftapen van de beide lijnen. Voor de bovenste sierlijn heb ik een blokje precies op maat gemaakt dat ik steeds tegen de dikke rand aan leg om de juiste lijn af te tekenen, waarna ik de tape er overheen zet. Dit doe ik om de bolling in de zeeg te kunnen volgen. De sier- en waterlijnen zet ik in twee keer op, er zitten tenslotte al vier lagen op.

De Doerak sticker er weer op
De Doerak sticker er weer op

 

Op zaterdag 30 augustus is het zover en gaat de Pok-Pok er weer in. Niet nadat ik de Pro-Aqua stickers aan de zijkant er weer op heb gezet en ik het onderwaterschip in de uierzalf heb gezet. Meerdere boten bij mij in de haven hebben dit er op zitten en het schijnt goed te helpen tegen aangroei. ik zet het spul er dik op met een teerkwast en ben benieuwd.

Overigens: nadat de Pok-Pok in het water ligt (en natuurlijk blijft drijven) vaar ik naar de ligplaats toe. En zoals ik meestal doe rem ik door een klapje achteruit te geven. Even schrik ik want er lijkt niets te gebeuren. De bodem is zo glad dat ik wat sterker achteruit moet slaan om te remmen! Hoezo glad onderwaterschip?

Eindelijk weer op de eigen plek
Eindelijk weer op de eigen plek

Einde van een geslaagd project: de tijd was goed ingeschat, in tegenstelling tot het bovenwaterschip waar ik me in 2006 in had vergist. Een tevreden kapitein kan weer varen met een glimmend blauwe Doerak!

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.