27 maart 2009: Bilge

27 Maart 2009: Bilge reinigen en verven

 

Je hebt van die klussen waar je soms niet echt naar uitkijkt maar ze moeten toch gebeuren. De Bilge. Na een paar maanden stilstand is het toch weer lekker om een keer te klussen aan boord en dan is de bilge aanpakken ook wel te doen. Na eerst alles uitgeruimd te hebben en de achterste drie vloerdelen in de stuurhut te hebben verwijderd begin ik vol goede moed met bilgereiniger, doeken, schuursponsjes, krabber en staalborstel. Ik had in november al wel wat gedaan maar ga nu verder.

IMG_2414 CIMG0899 CIMG0898

De hele bilge is wel wat veel gevraagd dus ik besluit om alles achter de achterste spant aan te pakken. Vooral bij de schroefas is het heel erg vettig en lastig schoonmaken, hier ”zakt” de schroefas ook schuin door het vlak heen en daar verzamelt zich flink wat vuiligheid. Ik besluit de accus weg te halen en zie tot mijn grote schrik een grote zwarte vloer daaronder tevoorschijn komen met flink wat roestige schilfers. Het lijkt wel of er ooit accuzuur is gelekt maar gelukkig is de ruimte onder de accu’s gewoon zwart geschilderd. Wel zit ook daar veel vet en vuil en wat roest. Na schoonmaken, schuren, stofzuigen en nogmaals ontvetten zet ik de boel in de primer, gemengd met owatrol, een prima roestwerend middel.

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.