20 April 2009: Brandstoffilter deel 1

Mototuren: 2671-2672: 1

 

Omdat we volgende week tijdens de voorjaarsvakantie weer gaan varen besluit ik om samen met een kennis vanavond een stukje te varen en dan meteen het brandstoffilter te vervangen. Zo gezegd zo gedaan……. Nadat ik eerst nog de accu”s weer heb aangesloten (erg zwaar….) en de nieuwe klemmen er op heb gezet, ingsmeerd met zuurvrije vaseline, gaan we een half uurtje varen: filters vervangen met warme motor gaat nou eenmaal beter. Weer terug in de box, nadat we ook de watertank weer hebben gevuld, pak ik een bakje en haal het oude filter weg. Vervolgens de rubbertjes vervangen en het nieuwe filter plaatsen. Tot zo ver gaat alles goed. Maar dan gaat het mis: ik krijg het filter niet ontlucht want hoe ik ook met het opvoerpompje pomp, ik krijg het filter niet leeg: er blijft lucht in staan. Op een gegeven moment zelfs zoveel<br />lucht dat het via de zijkanten er weer uit komt gesist….. Wat doe ik verkeerd? Ik weet het niet en na alles geprobeerd te hebben gaan we om 23.00 uur vol  desillusie naar huis……….wordt vervolgd.

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.