27 april 2009: brandstoffilter deel 2

Vandaag samen met Menzo naar het brandstoffilter gekeken en vooral naar het waarom van de lucht die er niet uit wil………..De oplossing is simpel: als je ontlucht moet natuurlijk wel de retourleiding even dicht, anders blijf je lucht rondpompen. Hoe moeilijk kan het zijn zeg……Menzo beloofd mij niet uit te lachen, wat hij vanzelfsprekend wel doet (maar: in ieder geval niet waar anderen bij zijn.)

Verder vervang ik de stuurkabel: ProAqua adviseerde mij stellig om 10mm struurkabel te gebruiken dus haal ik bij Huisman in Zwolle 10 meter 10 mm roestvrijstalen kabel en laat er meteen aan één kant een oog aanpersen: dat scheelt een hoop gebuig en gefrunnik. Vervolgens demonteer ik de oude (die er pas sinds zomer 2008 na de breuk op zit) en plaats de nieuwe. Bij het roerkwadrant is dat nog even lastig om dat de u-bouten net te krap zijn.  Met wat passen en meten lukt het toch. Tenslotte maak ik de toilet goed schoon omdat we vanavond nog gaan varen………..

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.