Meivakantie 2009, dag 5: 1 mei

weer: nog steeds een heerlijk zonnetje. Zelfs oppassen dat je niet aan het verbranden slaat.

Motoruren: 2681 – 2683: 2

CIMG1067 CIMG1085

’s Ochtends varen we naar het buitenhaventje van Oosterzee. Ondanks de korte afstand lijkt het een rampentocht: Allereerst zie ik het acculampje branden. Verbaasd bedenkt ik wat dat kan zijn. Het zal toch  niet de dynamo zijn? Dan zie ik dat de sleutel terug in stand 0 staat. Snel corrigeer ik dat waarna het lampje gelukkig uitgaat. Moet je niet te vaak doen: de dynamo zo laten draaien. Gelukkig draait de dynamo daarna weer als een zonnetje. Het tweede is minder leuk. Ik vaar de halverwege Marchjepolle en Oosterzee als ik diesel ruik. Als ik het motorluik open zie ik waarom: het drupt onder het brandstoffilter: drup, drup drup in zo’n tempo dat het niet echt leuk is. Ik besluit door te varen want om nou in de vaargeul voor anker te gaan dat lijkt me niets. Als we in de haven liggen kijk ik snel wat het euvel is: het rubbertje onder het glazen huis is gescheurd. Een reserve heb ik echter niet. Het is waarschijnlijk gescheurd toen we het brandstoffilter vervingen en we de zaak wat al te enthousiast hebben aangedraaid. Omdat ik nog reserverubbertjes heb die wel wat dunner maar ook rond zijn besluit ik die er onder te zetten. Meteen vervang ik het brandstoffilter opnieuw. En als een volleerd monteur ontlucht ik in no time de leiding. Pfoe! Na de zooi te hebben opgeruimd en mijn handen met garagezeep te hebben gewassen varen we weer uit met de inmiddels gearriveerde vrienden van ons met hun kinderen. We gaan lekker spelevaren op het Tjeukermeer en wederom gaat de BBQ aan. ’s Avonds zetten we de vrienden weer in Oosterzee af waarna we besluiten in de haven te blijven liggen. Het is toch al laat en morgen willen we richting Kuinre en Giethoorn.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.