Meivakantie 2009, dag 6 en 7: 2 en 3 mei 2009

Kuinre en Giethoorn

Weer: bewolkt, niet veel soeps: winderig ZW4 en bij vlagen regen.

Motoruren: 2683 – 2689: 6

Vanuit Oosterzee varen we richting Echtenerbrug waar we 100 liter water tanken en ik meteen  informeer of ze rubbertjes hebben die onder het glazen deel van delphi filter passen. Helaas  hebben ze die niet, maar ze zijn wel behulpzaam.

Na nog wat boodschappen  te hebben gedaan varen we via de Tjonger, die erg mooi blijft om te varen en ook erg rustig.  Na Schoterzijl komen we bij Sluis Kuinre die we nog doorgaan en waarna we aanleggen. In de sluis weten onze jongens een sluisles te regelen voor de volgende ochtend. Vol opwinding  gaan ze slapen: morgen mogen ze een sluis bedienen!

De ochtend erna zijn ze veel te vroeg wakker natuurlijk en om stipt 9.00 uur lopen we naar de sluis waar de  sluiswachter(es) ons al opwacht. We hebben koekjes meegenomen en als er dan ook nog een boot komt wordt het een dolle boel. Een wereldbaan vinden ze het.

 

CIMG1117 CIMG1119 CIMG1149 CIMG1148 CIMG1139 CIMG1127 CIMG1123

Nadat de jongens ”s ochtends sluisles hebben gehad varen we door naar Giethoorn, via Ossenzijl.  Omdat de Brug in Ossenzijl pauze heeft eten wij maar even lekker een soeppie. Onderweg, net voor Giethoon komen we nog een viswedstrijd tegen, net voor Giethoorn  waardoor we ongeveer bakboordswal moeten varen om niet alle dobbers mee te nemen.  Gelukkig is er niet veel tegemoetkomende vaart….. Bij Giethoorn blijven we aan het kanaal liggen en gaan ”s avonds lekker uit eten. Ook bezoekt  onze oudste het stenenmuseum.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.