1 juni 2009: project vuilwatertank 1

Met de vakantie in het vooruitzicht heb ik vast nog wel een aantal vrije dagen om te klussen. En die ga ik besteden  aan de definitieve inbouw van de vuilwatertank. Afgelopen weken heb ik de oude toilet goeddeels er uit gesloopt kan ik nu langzaam aan de opbouw beginnen. Wat moet er gebeuren:

 • Verwijderen lijmlaag wanden
 • Aanbrengen primer wanden
 • Bilge onder toilet schoonmaken en eventuele beschadigingen in de rpimer
 • Bilge onder toilet schilderen.
 • Plaatsen vuilwatertank.
 • Boren gat in dek voor afvoer en plaatsen dekdoorvoer.
 • Plaatsen nieuwe toilet.
 • Aansluiten slangen.
 • Maken schapjes in toilet.
 • Isoleren en bekleden wanden.
 • Renoveren of vervangen vloer.

 

Schappen er uit gesloopt
Schappen er uit gesloopt
CIMG3453
Bilge onder toilet
CIMG3452
Bilge onder toilet: valt allemaal erg mee
CIMG1451
Opmeten wrang om ‘stoeltje’ voor vuilwatertank te maken
CIMG0900
Weghalen vinyl en lijm
CIMG0906
kaal halen toiletruimte: veel zooi

CIMG0904 CIMG0905

 

Voorlopig dus genoeg te doen. Ik begin met het verwijderen van de lijmlagen: op de wanden zat  vinyl en dat laat vieze lijm achter. Met lijmoplosser krijg ik het er af. Daarna alles goed ontvetten en opschuren waarna ik de wanden en de vloer in de primer met Owatrol zet. Dat kost mij bij elkaar wel een tweetal dagen. Als je bedenkt dat het best warm is en de ruimte ook nog eens riant (not) dan weet je  ongeveer dat ik nu weet hoe een haring zich in een chemische ton voelt. Toch ziet het er allemaal  wel een stuk beter uit zo.

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.