Zomervakantie 2009, dag 1: 17 juli 2009

Weer: broeierig, bijna tropisch warm met dito buien. Tegen de avond mooier.

Motoruren: 2700 – 2704: 4

Waakhond
Waakhond

 

Start van onze korte vaarvakantie. Omdat we ook nog naar Frankrijk gaan een kort vakantieweekje op de boot dus. Al redelijk veel spullen liggen klaar, alleen moet de kapitein nog even naar de  tandarts helaas….. Uiteindelijk varen we om 17.00 uur weg, niet nadat we eerst de watertank  nog hebben geleegd en weer gevuld, want met die hitte heb ik liever vers water. We varen via het Zwartewater  naar het Meppelerdiep om daar de Beukersluis te pakken. Maar: we zijn bij de kruising Zwarte Water en Meppelerdiep om 18.30 en om 19.00 uur stopt de Beukersluis er mee. Omdat we nog verder willen  neem ik geen risico en pak de Arembergersluis die we nog goed halen. In de sluis nog even contact met wat Denen die een klein polyester Saga mee hebben en een binnendoorroute zoeken om uiteindelijk  naar Denemarken te varen. ik verwijs ze naar het restaurant aan de Arembergergracht want ze hebben ook honger. Maf stel: niet eens een waterkaart of een marifoon en toch de Oostzee op met een kleine  Saga: zij liever dan ik! Na de sluis gaan we eten. Tocht wel een voordeel zo’n boot: terwijl je onderweg  bent kun je gewoon koken en eten. Dat lukt in een auto niet…

We volgen de Arembergergracht tot de Belterwiede die we oversteken om zo weer op de Beukersgracht uit te komen: Het is even om maar dan omzeil je de Ronduitebrug die niet meer draait na 19.00 uur. Via de Beukers gracht steken we de Beulakerwijde over om via het Giethoornsemeer bij het Steenwijkerdiep te komen waar onze zeeschouwvrienden al liggen te wachten. Er is nog plek genoeg voor ons en hun kinderen komen ons  tegemoet varen in hun net gekochte optimistje. Mhh, vakantiegevoel.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.