Zomervakantie 2009, dag 2: 18 juli

W

eer: regen, felle zon die nog meer buien haalt, ZW5 met uitschieter 6.

Motoruren: 2704 – 2707: 3

We besluiten vandaag via de Kalenbergergracht naar de Driewegsluis te varen. Het weer  is ronduit slecht. We ruilen wat kinderen uit: onze oudste twee gaan meehelpen op de Puster en wij ontfermen ons over de jongste twee koters. De Kalenbergergracht levert prachtige plaatjes op met zo’n zeeschouw.

 

Op ’t Fokje loopt het nog aardig hard: bij vlagen moet ik behoorlijk gas bijgeven om  ze wat voor te blijven. Rond 15.15 komen we bij de driewegsluis. Ik vaar voorop en  mag als eerste de oude sluis binnen en met de wind vol schuin van stuurboord in de  rug is dat geen pretje. Het lukt allemaal net. Helaas mogen de kinderen niet helpen bij  de sluis, maar leuk blijft het wel. De sluis uitvarend leggen we om 15.45 aan op het eilandje in de luwte van het bosje. De patatjes van het restaurant ’s avonds gaan er  wel in en de schommel op de terugweg naar de boot is ook favoriet.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.