17 september 2009: project vuilwatertank 6

Nu de plankjes en schapjes af zijn zet ik de hoekjes in de plamuur om ze superstrak te krijgen.  Ook plaats ik nu eindelijk de nieuwe toilet: een Jabsco handbediend toilet. De slangen sluit ik voor zover mogelijk aan. Alleen de geurdichte ontluchtingsslang blijkt niet te passen. Hiervoor krijg ik een tijdelijke slang tot de geurdichte variant leverbaar is. Dat aansluiten is niet heel  moeilijk: alleen lastig om ze goed op lengte te krijgen door de stalen draad die in de buis loopt.

CIMG2775 CIMG2767 CIMG2698 CIMG2771 CIMG2768 CIMG2769

De oude afvoer van de wasbak haal ik weg en dan schrik ik omdat er nogal wat roest op de doorvoer zit. Nadere inspectie stelt me gerust: het is een ring die om de afsluiter heen zat.  Deze is goeddeels vergaan. Ik draai hem er af en de doorvoer ziet er nog erg goed uit gelukkig. De toilet zelf ziet er goed uit. Als een en ander is aangesloten merk ik een klein foutje op:  de afsluiter van de uitlaat wil niet meer dicht. Deze blijft hangen op het plankje waar de  wc op staat. enige remedie: een klein stukje afzagen. Verder probeer ik de tank even uit. Een van de buizen die uit de tank komt is niet geheel goed afgesloten  en moet nog wat worden aangedraaid. Verder werkt alles naar behoren, gelukkig. Een ‘grote boodschap’  heb ik er nog niet in gedaan: ik laat eerst de tank vol met water staan om te kijken of de tank en slangen goed waterdicht blijven.

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.