23 februari 2010: Koud

Met een paar vrije dagen en de ergste kou achter de rug kan ik eindelijk beginnen met klussen. Afgelopen maanden is het veel te koud geweest maar nu denk ik aan de gang te kunnen. Denk ik, want eenmaal aangekomen op de boot blijkt het toch nog wel behoorlijk koud: net op nul graden geeft de thermometer aan. Ik begin dus maar eens met het opmeten van de achterkajuit: deze ga ik vergroten door de deur te halveren en de banken te verbinden.

Als start besluit ik om de kajuitdeur er af te halen. Da’s zo gepiept en ik teken meteen de toekomstige onderkant af. Thuis is het wat aangenamer klussen dus ik zet thuis de zaag er in. Ook besluit ik om de WC vloer een upgrade te geven. dat zit zo: de WC was van origine kleiner, de kast die er ooit naast zat is er bij getrokken. Daardoor is de WC ruimer en voorzien van een praktische schuifdeur. De extra ruimte werd voorzien van een vloerdeel dat net te dun was. Om dat op te vullen was er een MDF plaatje onder gelegd. Dat vervang ik nu door een beter op dikte passend stukje multiplex. ik plak dit met houtlijm op het vloerdeel en zet het er bescherming enkele malen in de bootlak. omdat de vloerdelen slijtage vertonen heb ik voor weinig een stukje zeil gekocht dat ik op maat erop ga leggen. Los wel te verstaan zodat je nog bij de vloer kunt.

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.