18 April 2010: varend de lente in!

Weer: heerlijk lentezonnetje, 18 graden en weinig wind

motoruren: 2723 – 2724,5

Eindelijk weer een keer varen! Omdat het heerlijk weer is besloten om het vaarseizoen voor geopend te verklaren en een klein stukje te gaan varen. We varen naar ‘ons wolvenbos’ bij de Westerveldse kolk en genieten van de zon, de boot en de toastjes. De oudste staat aan het roer bij het uitvaren van de haven en dat gaat goed. Ook proberen ze de vergrote achterkajuit vast uit. Ze komen er in en weer uit als ik de zitting laat zitten. Dat zetten we dus definitief vast. We hebben alleen nog geen water maar dat komt nog wel! Als we liggen aan de kolk poetsen we de boot nog een beetje want een winter lang in het botenhuis maakt erg stoffig, wat heet: heeeel erg stoffig.

En ook mijn ‘kaartplottertje’ uit kunnen proberen, ofwel mijn mini-laptopje (zo’n 10 inch ding) gecombineerd met een GPS-muis en de via www.stentec.com aangeschafte digitale ANWB kaarten van Noord Nederland. Met behulp van WNGPS lite (de gratis versie) zie je jezelf over de kaart varen en kun je ook de vaarrichting plus de koers en snelheid zien. Niet noodzakelijk maar wel leuk. Binnenkort volgt een foto. Leuk is wel dat de gevaren routes worden opgeslagen en dus terug zijn te zien.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.