30 april 2010, Meivakantie 2010, dag 1

Weer: bewolkt met zon, W/ZW 3-4

Motoruren: 2726 – 2729,3: 3,5

Start van de meivakantie. Omdat we een dikke week weg gaan hebben we heel veel spullen ingepakt: ook nog veel houdbaar eten dat we standaard aan boord willen hebben. Uiteindelijk varen we pas om 14.30 uur weg, nadat we patat hebben gegeten in Holtenbroek. De oudste helpt al weer de haven uit te varen en vaart ook een stuk op het Zwarte Water: dat doet hij steeds beter!!

 

Bij het inpakken van de boot regent het trouwens nog wat, maar naarmate we verder op pad zijn komt de zon er steeds meer door. Via het Zwarte Water, de Arembergersluis, Arembergergracht, de Beulakerwiede en het Giethoornsemeer komen we bij Muggenbeet, waar we aanleggen bij het plekje aan het Steenwijkerdiep, bij een weiland vol schaapjes. Het is nog lekker rustig op hert water en we liggen er dan ook goeddeels alleen. Omdat ik nu met een kaartplottertje vaar: mijn laptoptje met daarop Wingps lite en een gpsmuis heb ik statistieken: vandaag 3,51 uur gevaren, 30,9 km met een gemiddelde snelheid van 8 km per uur. Niet slecht voor zo’n eerste dag.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.