1 en 2 mei 2010, meivakantie 2010 dag 2 en 3: Marchjepolle

Weer: vaag zonnetje, wnw 4

Motoruren: 2729,3 – 2735: 5,5

Na een heerlijk ontbijtje en een wandeling met de hond varen we rond tienen richting Friesland. De jongens willen graag bij het schateilandje komen, hun favoriete bestemming in het Tjeukermeer. Omdat vrienden van ons er in de buurt wonen is dat inderdaad ons doel van vandaag. Wel kiezen we voor de toeristische route en varen via Kuinre. Bij de sluis eten we pannenkoeken omdat de middagsluiting er nog niet ten einde is, daarna via Schoterzijl naar Echtenerbrug. Omdat het al wat later is doen we er geen boodschappen maar varen rechtstreeks door naar Marchjepolle. Uiteindelijk komen we daar om 15.45 aan, na een dikke 36 kilometer varen. De jongste duikt meteen de zandbak in en de middelste gaat met zijn boot met afstandsbesturing varen, terwijl ik de boot wat beter aanleg en ondertussen onze vrienden begroet.

Al snel komt de middelste terug met alleen de afstandsbediening: de boot is buiten bereik en door de aflandige wind drijft de boot steeds verder weg……. Dus: snel de Pokje-Pok in het water gezet en de kant op getild. Daarna snel er echter aan geroeid en zo alsnog het bestuurbare bootje kunnen redden. Een zeilboot had het bootje al gespot en aan boord genomen dus kon ik hem snel overnemen. Dat scheelde weer.

Na een borrel gaan onze vrienden huiswaarts en gaan wij ook maar eens eten. Morgen zien we wel weer verder.

We besluiten de dag erna te blijven liggen op Marchjepolle. Gelukkig is het nog droog hoewel de voorspellingen weinig goeds beloven en eigenlijk het begin van de herfst voorspellen. Maar even aankijken. Echt warm is het niet: de wind is gedraaid naar het Noorden en voelt steeds killer aan. Helaas begint het in de loop van de middag te regenen en dat blijft het doen. En ”s avonds koelt het af naar 4 graden: nou niet echt wat je noemt voorjaarsweer. Overdag nog even kastelen aan het strand gemaakt en onze hond voor waterbuffel laten oefenen. Tussentijds verleggen we de boot nog: iets meer uit de wind. Ik start de motor nog maar da’s niet echt nodig: we ‘jagen’ de boot. Verder vermaken we ons nog wel. Omdat zelfs de hond het wel koud heeft wordt ook deze afgedekt met een extra deken.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.