3 Mei 2010, Meivakantie 2010 dag 4, Marchjepolle again

Weer: iets met peren, N6!

Motoruren: 2735-2736

’s Ochtends worden we wakker na een koude nacht in een kletsnatte boot: de kou maakt dat alles condenseert helaas. Gezien de slechte voorspelling besluiten we richting Sneek te gaan: bioscoopje, winkelen en dan zo zoetjes aan weer terug. Bij het uitlaten van hond heb ik wel gezien dat het wat onstuimig is op het meer, dus zet ik alles wat beter vast en laat de motor goed warmdraaien omdat ik verwacht vrij snel toeren te moeten gaan draaien om richting de brug onder de A6 te komen. Rond 10 uur varen we weg en zodra we de beschutting van het eiland uit zijn krijgen we de volle laag, wat heet: we worden direct van opzij flink opgetild en krijgen een flinke buiteling: een dikke vette golf pakt de Pok-Pok schuin van voren aan stuurboord op en smijt ons een flink eind omhoog en naar bakboord. De stuurstoel valt zowat om maar erger nog: het serviesgoed, dat ‘veilig’ in de kast staat, vliegt alle kanten op en ik hoor ook brekend glas. De kinderen schrikken ook flink en geven een geschrokken schreeuw. In een volgende golf besluit ik snel bij te draaien en rechtsomkeert te maken: dit is ook mij wat te heftig voor de Pok-Pok. Eerst maar eens de schade opnemen en kijken hoe en wat. We leggen dus weer aan en daar besluiten we ‘verwaaid’ te gaan zijn en te blijven liggen tot de wind wat is weggezakt. Als ik mijn favoriete weerwebsites raadpleeg zie ik dat we te maken hebben met Noord 6 met uitschieters 7. Tja, daar kan ik op zich wel tegen in gaan kruisen en dan met de wind mee weer terug. Het is me met drie kleine kinderen,honden en het koude weer net iets te link af. We kunnen ook pal noord varen richt de Scharster Rijn maar ook dat lonkt niet echt: een dik uur stampen tegen die golven lijkt mij nu niet meer verstandig dus: we blijven dan maar liggen. Als de kinderen van de ergste schrik zijn bekomen gaan we verstoppertje spelen en richten een eigen bioscoop in met onze DVD-speler. Ook gaan we nog vissen. Aan het eind van de middag zien we nog een helikopter overkomen die bij Oosterzee blijft hangen en het water lijkt af te speuren. Al snel krijgen we telefoon van onze vrienden uit Oosterzee. Er blijkt een zeilboot omgeslagen en mogelijk iemand vermist. Dit blijkt gelukkig later vals alarm te zijn.

 

Omdat het wat koud is zet ik het fornuis aan met de stoeptegel er op: de kachel weigert dienst namelijk. Om de ramp compleet te maken: de vuilwatertank zit verstopt. Wat blijkt: er zit veel te veel WC papier in dat de afsluiter dicht heeft gezet. Zonder verder in detail te gaan heb ik de tank ontstopt en vanaf nu gaan we het toiletpapier (op zijn Grieks) in een toiletemmertje doen.

nafschrift: nadat we het WC papier in een vuilnisbakje doen is de vuilwatertank nooit meer verstopt geraakt.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.