4 mei 2010: meivakantie dag 5: HUIS

Weer: koud en N4

Motoruren: 2736 – 2745: 9 uren

Na weer een koude nacht op Marchjepolle en de weersvoorspellingen die onveranderd slecht blijven is voor ons de lol er af: we gaan naar huis. eerst maar eens van het eiland afkomen: de windverwachting is weer een dikke N4-5 maar om 8 uur is het nog rustig en is de wind nog niet heel erg aanwezig. We besluiten dus snel af te varen en naar Echtenerbrug te varen. De kinderen zijn nog wel wat gespannen maar klaren op als we zonder noemenswaardige golven hert Tjeukermeer overkomen. In Echtenerbrug tanken we water, doen we boodschappen en haal ik bij Meerenpoort 5 liter olie en een oliefilter. Omdat de motor nog warm is vervang ik de olie en het filter meteen. En daarna besluiten we om vanavond al thuis te willen zijn. Helaas lijkt de start niet soepel te gaan: de brug geeft om 10.00 uur dubbel rood. Ik informeer bij de brugwachter: ze zijn aan het schilderen en hij zal zo snel mogelijk proberen te draaien. Gelukkig zijn we om half elf aan de beurt. Daarna zit het redelijk mee: we halen nog net de laatste schutting voor de middagsluiting in Kuinre en zijn net na enen bij Ossenzijl. Daarna via het kanaal Steenwijk-Ossenzijl naar Steenwijk en dan via kanaal Beukers-Steenwijk naar de Beukersluis. Ook deze draait vrij vlot: nadat ik de sluis via de marifoon heb aangeroepen ben ik snel aan de beurt. Dan het Meppelerdiep op en vervolgens het Zwarte Water. Onderweg eten we warm en ruimen alles zoveel mogelijk op. En om kwart over zes, na een dikke 9 uur varen zijn we weer thuis na een te koude en te natte voorjaarsvakantie. Gelukkig is het overal in Europa slecht.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.