15 en 16 mei 2010: Klimboom

Weer: beter maar die Noordenwind blijft koud

Motoruren: 2745 – 2747: 2

Eindelijk is het weer wat beter. We besluiten om naar ons bekende Wolvenbos te gaan en daar lekker bij de klimboom aan te leggen. De jongens klimmen heerlijk met een touw in de boom en ondertussen repareer ik het toplicht van de mast: de stekker heeft een los contactje. Dat euvel is snel verholpen. Omdat het ’s avonds toch wel koud wordt en onze kachel het nu (nog) niet doet, slapen we thuis. Zondagochtend zijn we al weer terug en ons favoriete plekje is nog vrij. Met een heerlijk zonnetje erbij is het goed vol te houden. Ik kan ondertussen samen met de jongste het kajuitdak en stuurhuisdak met shampoo eens goed schoonmaken en in de teflon bootwax zetten. Dat glimt weer behoorlijk en ik hoop dat het vet en vuil er zo goed af te spoelen is. Wel een nadeeltje: het kajuitdak is door de was erg glad. Oppassen dus. Het dek ga ik er dus maar niet mee insmeren! En de jongste oefent ook het roeien in de Pokje-Pok, ons piraatje.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.