29 en 30 mei 2010: BBQ en regen

Weer: zaterdag mooi, zondag herfst.

Motoruren 2747 – 2751: 4

Eindelijk is het een keer mooi weer en hebben we tijd om te varen. Dus na de clubjes van de kinderen richting de Overijsselse Vecht gevaren. Onderweg komen we langs ons ‘Wolvenbos’ een favoriet van onze kinderen.

De gedachte was om door te varen omdat het door het mooie weer wel vol zou liggen daar maar niets is minder waar: er is nog plek! Dus leggen we aan, laten de Pokje-Pok zakken, ons Piraatje en gaan heerlijk relaxen. Om vijf uur de BBQ aan en na een heerlijke maaltijd en lekker lang ‘spelen’ gaat het pas ’s avonds regenen.

Dat blijft het zondagmorgen aanvankelijk ook doen maar het is tussendoor droog genoeg om lekker te spelen en spelvaren. Zo tegen de middag tuffen we nog lekker de Overijsselse Vecht af tot iets voor de sluis. We draaien om en varen via het Zwarte Water weer terug. Onderweg nog even de motor laten blazen: een twintig minuten op dik 2.100 toeren gedraaid. Snelheid: ongeveer 12,5 kilometer op de GPS. De motortemperatuur blijft mooi binnen de perken onder de tachtig graden. Of er erg veel rook uit de uitlaat komt weet ik niet: bij deze snelheid ligt de uitlaat onder water en het is zo’n beestenweer dat ik de tent dicht laat. Heel erg veel regen en ook nog eens heel erg veel wind.

 

Vorige vaarpagina Volgende vaarpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.