28 juni 2010: tent

De tent die de stuurhut afsluit van de buitenwereld is behoorlijk gaar, om niet te zeggen: vreselijk gaar. Niet alleen behoorlijk smerig met her en der wat verfvlekken, vooral bij de beide ingangen zijn de naden nagenoeg los. En dat is nogal vervelend als je in de wind ligt…..

Omdat ik vervangen nog uit wil stellen besluit ik om de tent eerst maar eens weg te brengen naar een zeilmaker in de buurt. Op woensdag haal ik de tent dan ook weg en vervang deze tijdelijk voor een dekzeil. Dat zet ik, vanwege de wind, met lijnen aan de railing vast. Best een karwei voordat het goed zit, zeker in je eentje. Ik breng de tent naar zeilmakerij Boer.nl en vraag naar de mogelijkheden. Daar wordt me verteld dat reparatie best mogelijk is en dat, los van de vlekken, het doek nog erg goed is. Omdat er vroeger weekmakers in mochten blijft het zeil veel langer soepel, en die weekmakers mogen tegenwoordig niet meer. Advies: naden opnieuw laten stikken en dan moet de tent zeker weer een paar jaar meekunnen. Vervangen kan altijd maar is echt nog niet nodig. Kosten voor nu: maximaal € 50,-. Dat valt me mee.

28 juni krijg ik telefoon dat het zeil klaar is en inderdaad is alles weer prima gestikt. Kosten: € 30,-. Ze bestaan dus nog: eerlijke vaklui die je niet meteen alles laten vervangen maar je gewoon echt en vakkundig helpen!

 

Vorige kluspagina Volgende kluspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.